IGOR DODON CERE EXPLICATII DE LA SIS IN LEGATURA CU EXPULZAREA CELOR 7 CETATENI TURCI

Președintele Igor Dodon a solicitat informații concludente de la Serviciul de Informații și Securitate cu privire la expulzarea celor 7 cetățeni turci care activau la liceul privat ”Orizont”.

Președintele Republicii Moldova a solicitat, în regim de urgență, informații concludente de la Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova cu privire la expulzarea cetățenilor turci care au activat la liceul "Orizont" pe teritoriul Republicii Moldova, anunțul a fost făcut de consilierul președintelui în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, Alexandru Lebedinschi pe pagina sa de Facebook.

”Amintim reprezentanților mass-media și organizațiilor obștești că, în decembrie 2016, prin decizia Parlamentului Republicii Moldova, Serviciul de Informații și Securitate a fost scos din subordinea Președintelui și transferat în subordinea Parlamentului. Totodată, pentru a evita orice speculații apărute în presă, precum că cetățenii respectivi au cerut azil politic în Republica Moldova, ținem să comunicăm că, pînă în prezent, în adresa instituției prezidențiale nu a parvenit nicio cerere de acest gen”, a precizat Lebedinschi.

Joi, Serviciul de Informații şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că a desfășurat o operațiune complexă, pe linia prevenirii amenințărilor la adresa securității naționale în urma cărora au fost expulzați 7 cetățeni turci care activau la liceul privat cu capital străin ”Orizont”.

Sursa: sputnik.md