IGOR DODON CATRE AMBASADORII STRAINI: VOI FI NEVOIT SA SEMNEZ DECRETUL DE DIZOLVARE A PARLAMENTULUI

Dacă pînă la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale Legislativului, Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, va fi nevoit să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului și de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate.

Președintele țării, Igor Dodon, a discutat astăzi, 15 mai, cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova, cu reședința la Chișinău, despre evenimentele politice, economice și sociale din țara noastră, inclusiv despre acțiunile pe care Președinția preconizează să le întreprindă în viitorul apropiat.

În cadrul acestui dialog, șeful statului și-a exprimat regretul pentru blocajul politic atestat pe dimensiunea parlamentară.

”Am menționat că dacă pînă la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale Legislativului, voi fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului și de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Dodon.

Potrivit președintelui, un asemenea scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, deoarece există riscuri de stopare a proiectelor investiționale în infrastructură, apariția unor riscuri în sistemul bugetar, amînarea creării Guvernului și a desfășurării alegerilor locale.

Șeful statului i-a informat pe diplomații acreditați în Moldova despre agenda sa externă. Igor Dodon are programate participarea la 29 mai la summit-ul Uniunii Eurasiatice de la Nur-Sultan, capitala Kazahstanului, la Forumul Internațional Economic de la Sankt Petersburg care va avea loc în zilele de 6-8 iunie și la deschiderea, pe 21 iunie, a ediției a II-a a Jocurilor Olimpice Europene de la Minsk.

Igor Dodon le-a mulţumit şefilor misiunilor diplomatice pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova de ţările pe care le reprezintă și i-a invitat să participe la Festivalul Familiei care va fi organizat sub egida Președintelui ţării în această duminică, la Chișinău.

Sursa: sputnik.md