IGOR DODON: ACORDUL CU RUSIA PRIVIND GARANTIILE SOCIALE AR PUTEA FI SEMNAT IN CADRUL SEDINTEI COMISIEI INTERGUVERNAMENTALE DIN SEPTEMBRIE

„Autoritățile moldovenești intenționează să semneze un acord cu Federația Rusă privind garanțiile sociale pentru cetățenii noștri.” Această declaraţie a fost făcută de către Preşedintele ţării, Igor Dodon, în cadrul unei „linii directe” organizate în reţeaua de socializare „Odnoklassniki”, în contextul căreia a specificat că parafarea documentului ar putea avea loc în luna Septembrie, în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruseşti.

“Acum desfăşurăm activităţi intense pentru a ne asigura că anul acesta, poate în cadrul Comisiei interguvernamentale care se va întruni la Moscova, vom semna acest acord cu Rusia, pentru că avem sute de mii de cetățeni acolo. Cred că anul acesta trebuie să îl semnăm, pentru că negocierile s-au încheiat acum cîteva săptămîni. Ședința comisiei va avea loc în perioada 17-18 Septembrie, cred că ar trebui să semnăm”, a spus el.

Potrivit lui Dodon, acordul privind garanțiile sociale prevede că la pensionare va fi luată în considerare experiența profesională a cetățenilor moldoveni care au lucrat în străinătate. “Acest lucru este foarte important, avînd în vedere că aproximativ un milion de concetățeni se află în străinătate. Este o chestiune ce vizează un număr mare de concetățeni”, a adăugat Igor Dodon. De asemenea, el a menționat că astfel de acorduri au fost semnate cu o serie de țări, altele fiind în proces de pregătire pentru semnare.