IGOR DODON A VORBIT CU ELMAR BROCK DESPRE STRATEGIA PREZIDENTIALA DE PROMOVARE A UNEI POLITICI EXTERNE ECHILIBRATE

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Elmar Brock, europarlamentar german, în cadrul căreia au făcut un schimb de opinii privind relațiile dintre Moldova și UE, dar și privind situația politică internă și externă din țara noastră.

În cursul discuției Igor Dodon a mulțumit pentru disponibilitatea de a avea un dialog direct și deschis. Șeful statului a remarcat că Uniunea Europeană este pentru Moldova un partener strategic firesc. De asemenea, Președintele a subliniat că realizarea Acordului de Asociere RM - UE este o oportunitate pentru promovarea pe intern a reformelor necesare.

Totodată, Igor Dodon s-a pronunțat pentru implementarea reală a reformelor respective în beneficiul cetățenilor Moldovei și nu de dragul raportării solemne la Bruxelles. În context, Președintele țării a exprimat certitudinea că după alegerile parlamentare, implementarea documentelor semnate cu UE va continua.

În altă ordine de idei, șeful statului a explicat detalii cu privire la strategia prezidențială de promovare a unei politici externe echilibrate care prevede menținerea și dezvoltarea relațiilor pragmatice și reciproc avantajoase atît cu partenerii din Est, cît și cei din Vest, cu respectarea statutului de neutralitate permanentă a Moldovei.

Igor Dodon a mai remarcat că pentru Moldova este foarte importantă preluarea experienței unor state europene neutre în sfera asigurării securității europene și regionale. Astfel, șeful statului a făcut un apel către Uniunea Europeană să manifeste interes în sprijinirea eforturilor noastre orientate spre consolidarea statutului de neutralitate permanentă al Republicii Moldova și recunoașterea sa internațională.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova