IGOR DODON A VIZITAT TEATRUL DRAMATIC RUS DE STAT „A. P. CEHOV”

La solicitarea conducerii și a colectivului artistic al Teatrului Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, astăzi a vizitat acest teatru, unul dintre cele mai apreciate din Moldova.

Șeful statului și reprezentanții teatrului au discutat mai multe chestiuni legate de activitatea instituției culturale respective. Președintele țării a apreciat înalt succesele înregistrate de Teatrul „A. P. Cehov” care, datorită îmbinării reușite a repertoriului clasic cu cel contemporan, a reușit să-și crească semnificativ numărul de spectatori, încetînd să fie o instituție neprofitabilă. Mai mult decît atît, în anul 2019, din biletele vîndute, Teatrul a obținut un profit de peste un milion de lei.

Totodată, cei prezenți au examinat anumite chestiuni organizatorice legate de alegerea conducătorului artistic și prelungirea contractului de muncă cu directorul Teatrului, Constantin Haret. Ținînd cont de doleanțele majorității absolute a angajaților, Igor Dodon a propus o decizie optimă pentru rezolvarea situației și i-a asigurat pe toți de faptul că și pe viitor va acorda sprijinul necesar Teatrului „A. P. Cehov”.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova