IGOR DODON A VIZITAT SPITALUL DIN FLORESTI

Președintele Igor Dodon și-a continuat vizita de lucru în raionul Florești, unde a mers la Spitalul raional, școala sportivă și a discutat cu administrația publică locală despre situația din agricultură și proiectele de infrastructură.

La Spitalul raional Florești, șeful statului a înmînat unui grup de lucrători medicali ”Diploma de Onoare a Președintelui” în semn de înaltă apreciere a meritelor lor deosebite în domeniul protecției sănătății publice și în combaterea răspîndirii COVID-19. Spitalul are o capacitate de circa 300 de paturi și 420 de angajați. În prezent, aici sînt internați 45 de pacienți infectați cu COVID-19, iar 36 s-au externat.

Administrația școlii sportive, unde sînt instruiți 500 de copii, l-a rugat pe șeful statului să-i acorde suport în lucrările de reparație a sistemului de încălzire și a sălii de lupte. Președintele i-a asigurat de tot sprijinul necesar.

Cu președintele raionului Ștefan Paniș, șeful statului a discutat despre problemele cu care se confruntă regiunea. O atenție sporită a fost acordată chestiunilor legate de dezvoltarea agriculturii, construcția și reabilitarea drumurilor și a obiectivelor de menire socială.

Șeful statului a dat asigurări că actuala conducere a țării va finanța în volum deplin realizarea tuturor programelor social-economice planificate.

Președintele a vorbit și despre decizia luată în comun cu Guvernul care prevede acoperirea deficitului bugetelor raionale din bugetul național. În aceste scopuri vor fi alocate 320 de milioane de lei.