IGOR DODON A VIZITAT RAIONUL OCNITA

Așa cum a menționat anterior, pînă în luna aprilie, șeful statului preconizează să întreprindă vizite în toate raioanele Republicii Moldova, în cadrul cărora va discuta cu cetățenii. Astăzi Igor Dodon a vizitat raioanele Ocnița și Soroca.

Casa de Cultură, unde a avut loc dialogul cu cetățenii din raionul Ocnița, a fost arhiplină. În cursul discuției, au fost abordate mai multe subiecte cu privire la situația actuală din țara noastră: lipsa locurilor de muncă, a specialiștilor calificați în mai multe domenii, a pieței de desfacere pentru produsele autohtone ș.a. ”Oamenii doresc să schimbe situația din țară, societatea să nu mai fie divizată pe diferite criterii, să fie consolidată statalitatea țării și identitatea națională, iar familiile să-și poată construi un viitor frumos în Patrie”, a specificat Igor Dodon.

Președintele țării a menționat faptul că va depune și în continuare eforturi pentru restabilirea relațiilor cu Federația Rusă și obținerea accesului liber a produselor autohtone pe piața rusă, pentru atragerea investițiilor străine și crearea a noi locuri de muncă, care vor permite relansarea economiei.

De asemenea, șeful statului a vorbit despre inițiativele și programele pe care le-a lansat în legătură cu declararea anului curent - An al Familiei în Republica Moldova. Cu acest prilej, astăzi, la Ocnița, Igor Dodon a felicitat 3 cele mai longevive cupluri din raionul Ocnița, care au împlinit 68, 56 și respectiv 51 ani de la înregistrarea căsătoriei, precum și 3 familii cu mulți copii. Din partea Fundației de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet”, șeful statului a oferit fiecărei familii cîte un premiu bănesc și daruri.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova