IGOR DODON A VIZITAT INTREPRINDEREA SRL „DANOVA-PRIM”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat, la Ungheni, întreprinderea SRL „Danova-Prim”, unde activează peste 100 de angajați. Întreprinderea a fost deschisă în 2001, iar începînd cu 2010, s-a specializat în producerea uleiului vegetal. Capacitatea de prelucrare a semințelor de floarea soarelui este de 14000 tone pe an. Procesul tehnologic prevede un sistem format din mai multe etape de pregătire a materiei prime și de control al calității produsului finit. Întreprinderea colaborează cu parteneri din țară și de peste hotare.

Șeful statului a discutat cu conducerea și muncitorii de la „Danova-Prim”. Acesta a salutat modul în care este organizat și gestionat procesul de producere la întreprindere.

Președintele a subliniat importanța creării condițiilor cît mai avantajoase pentru dezvoltarea business-ului mic și mijlociu în Republica Moldova. Igor Dodon a menționat că a lansat anterior mai multe inițiative în acest sens și că va continua să acorde sprijin întreprinzătorilor care doresc să activeze în țara noastră, să contribuie la completarea bugetului național, precum și la crearea locurilor noi de muncă.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova