IGOR DODON A VIZITAT INTREPRINDEREA DE STAT „MOLDATSA”

În ziua în care a fost marcată sărbătoarea profesională a lucrătorilor aviației civile, Preşedintele Republicii Moldova a vizitat Întreprinderea de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MOLDATSA”. În cadrul acesteia Igor Dodon s-a familiarizat cu activitatea companiei, cu problemele existente, a discutat cu angajații.

Şeful statului a menționat importanța pe care o acordă actuala guvernare bunei funcționări a aviației civile naționale și asigurării securității aeronautice, subiectul respectiv fiind discutat de mai multe ori, inclusiv în cadrul Consiliului Suprem de Securitate.

Igor Dodon a constatat cu regret că anume acest sector a fost printre primele domenii care au avut de suferit pe urma pandemiei Covid-19, fiind înregistrate pagube enorme.

Totodată, în pofida acestui fapt, în perioada stării de urgență, aviația civilă a asigurat transportarea dispozitivelor medicale, a medicilor și pacienților, a făcut posibilă reîntregirea multor familii, lucru pentru care şeful statului a exprimat recunoștință și respect în numele întregii societăți.

În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în domeniul aviației civile, Igor Dodon a înmînat mai multor persoane Diploma de Onoare a Președintelui.

Şeful statului a adresat felicitări și urări de bine tuturor angajaților acestei ramuri strategice a economiei naționale și i-a încurajat să persevereze în atingerea și menținerea celor mai înalte standarde de profesionalism.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova