IGOR DODON A VIZITAT COMPLEXUL ISTORICO-CULTURAL DIN HINCESTI – CONACUL LUI MANUC BEY

În drum de la Comrat spre Chișinău, Președintele țării a vizitat complexul istorico-cultural din Hîncești – Conacul lui Manuc Bey, care a fost restaurat după decenii de degradare și distrugere. Este un complex arhitectural unic, care a fost construit în secolul XIX și lăsat poporului Moldovei de către faimosul diplomat și negustor de origine armeană Emanuel Mirzaian, intrat în istorie cu prenumele Manuc Bey.

Vizitînd pentru prima dată acest Conac, șeful statului a rămas profund impresionat. ”M-am convins și de această dată că avem locuri frumoase în Moldova și avem cu ce ne mîndri”, a menționat Igor Dodon.

În context, Președintele țării le-a adus mulțumiri partenerilor europeni, administrației raionale și locuitorilor - tuturor cu eforturile cărora palatul a fost salvat și reînnoit. ”Astfel, astăzi, Conacul lui Manuc-Bey este un centru cultural important de nivel național și un obiectiv turistic cu perspective bune”, a specificat șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon și-a exprimat convingerea că noi trebuie să acordăm o atenție sporită restaurării monumentelor culturale și istorice, astfel încît țara noastră să fie și mai atractivă pentru locuitorii ei și oaspeții din străinătate.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova