IGOR DODON A VIZITAT COMBINATUL DE MATERIALE DE CONSTRUCTII ”MACON”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat Combinatul de materiale de construcții din Chișinău ”MACON”, una dintre cele mai mari întreprinderi autohtone din sectorul respectiv al economiei naționale.

Combinatul a fost fondat în 1899 ca o întreprindere privată, denumirea mărcii ”MACON” fiind înregistrată în 1944. În anul curent întreprinderea sărbătorește 120 de ani și a ajuns lider național la capitolul producerii cărămizilor (72% pe piața internă) și a argilei expandate (100%).

Datorită acestor rezultate impresionante, în anul 2018 Combinatul a contribuit esențial la bugetul republican, local, cel al asigurărilor sociale și asigurărilor în medicină cu o sumă de circa 33 milioane de lei. Colectivul întreprinderii numără 320 de angajați, cu un salariu mediu de circa 8600 lei.

Igor Dodon a felicitat toți lucrătorii ”MACON” cu ocazia jubileului și le-a urat multe succese și noi realizări. Șeful statului a dat asigurări că va susține întreprinderea în identificarea unor noi piețe de desfacere.

Totodată, Președintele țării a conferit distincții de stat unui grup de angajați pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul producerii materialelor de construcții, merite în sporirea eficienței producției și înalt profesionalism. Astfel, patru persoane au primit medalia ”Meritul Civic”, iar altele două - titlul ”Om Emerit”. De asemenea, Igor Dodon a conferit Combinatului ”MACON” ordinul ”Gloria Muncii”.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova