IGOR DODON A PRIMIT SCRISORILE DE ACREDITARE DIN PARTEA A CINCI AMBASADORI AGREATI

În cadrul unei ceremonii oficiale desfășurată astăzi la Președinție, Președintele Igor Dodon a primit scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori agreați: E.S. Biljana Gutić-Bjelica, Ambasador al Bosniei și Herțegovinei cu reședința la Budapesta; E.S. Paul McGarry, Ambasadorul Republicii Irlanda cu reședința la București; E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Republicii Estonia cu reședința la București; E.S. Yoshihiro Katayama, Ambasador al Japoniei și E.S. Marko Shevchenko, Ambasador al Ucrainei.

Șeful statului a discutat cu ambasadorii acreditați despre modalitățile de extindere a dialogului politic la nivel înalt, precum și despre dinamizarea cooperării bilaterale în toate domeniile de interes comun, cu fiecare dintre statele pe care le reprezintă.

Totodată, președintele Dodon a urat fiecărui diplomat succes în îndeplinirea mandatului și a dat asigurări că va sprijini toate inițiativele care vor contribui la impulsionarea și extinderea raporturilor de colaborare în beneficiul statelor și al popoarelor noastre.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova