IGOR DODON A PREZIDAT SEDINTA DE LUCRU A COMISIEI DE STAT PENTRU DESFASURAREA ACTIUNILOR CONSACRATE ANULUI STEFAN CEL MARE SI SFINT, DOMNITOR AL MOLDOVEI

În cadrul acestei ședințe președintele și membrii Comisiei au făcut un schimb de opinii cu referire la planul de acțiuni menite să sporească interesul societății față de istoria și cultura Moldovei și față de personalitatea Marelui Domnitor.

În acest context, șeful statului a propus membrilor Comisiei să formuleze propuneri, care să contribuie la cultivarea spiritului patriotic în rîndul cetățenilor, orientate spre consolidarea statalității Republicii Moldova.

Urmare a discuților pe care le-a avut președintele Igor Dodon cu diverse personalități marcante ale culturii și științei moldovenești, s-a convenit ca pînă la începutul lunii octombrie să fie definitivat Planul de acțiuni consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

Prin decret prezidențial, în semn de înaltă recunoștință a rolului remarcabil al lui Ștefan cel Mare și Sfînt în istoria statului moldovenesc, anul 2018 a fost declarat Anul Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova