IGOR DODON A PREZIDAT O SEDINTA DE LUCRU CU PRIVIRE LA PARTICIPAREA DELEGATIEI MOLDOVENESTI LA SUMMITUL COMUNITATII STATELOR INDEPENDENTE

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat o şedinţă de lucru cu privire la participarea delegaţiei moldoveneşti la summitul Comunităţii Statelor Independente, care va avea loc în perioada 27-28 septembrie, la Duşanbe.

În cadrul vizitei în capitala Tadjikistanului, șeful statului intenţionează să aibă o întrevedere bilaterală cu Preşedintele acestei ţări, dl. Emomali Rahmon. De asemenea, sînt preconizate întrevederi cu liderii Federației Ruse, Belarusului, Kazahstanului şi Azerbaidjanului. În cursul summitului Igor Dodon va avea întrevederi și cu alți șefi de stat.

Președintele țării a menționat că o atenţie specială va fi acordată problemelor ce ţin de cooperarea în domeniul comercial-economic, cultural, umanitar şi alte domenii de interes reciproc. ”Totodtă, sîntem interesaţi de noile proiecte integraţioniste din spaţiul CSI, cum ar fi Uniunea Economică Eurasiatică”, a declarat Igor Dodon.

Participarea Preşedintelui Republicii Moldova la summitul CSI reprezintă o continuare a cursului spre promovarea unei politici externe echilibrate în baza respectării intereselor naţionale ale ţării noastre. De asemenea, șeful statului a specificat că această poziţie presupune consolidarea relaţiilor reciproc avantajoase cu partenerii atît din Est, cît şi din Vest.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova