IGOR DODON A PREZIDAT O SEDINTA A GRUPULUI DE LUCRU PENTRU PREGATIREA SI DESFASURAREA CONGRESULUI MONDIAL AL FAMILIEI

Șeful statului a prezidat o şedinţă a grupului de lucru pentru pregătirea şi desfăşurarea Congresului Mondial al Familiei, care va avea loc la Chişinău, sub egida Preşedintelui, în perioada 14-16 septembrie.

În cadrul discuției, interlocutorii au abordat mai multe chestiuni organizatorice, legate de viitorul eveniment. Totodată, șeful statului a menţionat că la Congres vor veni mai mult de o sută de reprezentanți din peste 40 de ţări: demnitari, slujitori ai bisericii ortodoxe şi ai celei catolice şi altor confesiuni, persoane publice etc.

În context, Igor Dodon a evidențiat importanța faptului că oraşul Chişinău va fi al doilea, după Tbilisi, oraş din spaţiul ex-sovietic, în care va avea loc Congresul Mondial al Familiei. ”Totodată, acesta va fi cel mai mare forum, organizat vreodată în capitala noastră. Congresul are drept obiective de bază consolidarea familiei ca cea mai importantă instituție a societății, dezbaterea problemelor demografice din regiunea noastră şi din lume”, a specificat Președintele țării.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova