IGOR DODON A PARTICIPAT LA PREZENTAREA CARTII „PETRU LUCINSCHI. MEMBRU AL BIROULUI POLITIC SI PRESEDINTE”

Șeful statului, Igor Dodon, a participat la prezentarea cărții „Petru Lucinschi. Membru al Biroului Politic și Președinte”, dedicată celui de-al doilea Președinte al Republicii Moldova. Cartea este consacrată persoanei care a condus statul nostru în una din perioadele deloc simple ale istoriei țării noastre și conține texte, documente și fotografii ce reflectă viața lui Petru Lucinschi, precum și epoca în care el a activat.

”Oricare ar fi controversele noastre cu Petru Lucinschi, nu poate să nu fie apreciată experiența sa politică și profesionalismul”, a subliniat Igor Dodon. Actualul șef al statului a ținut să menționeze că anii în care Petru Lucinschi s-a aflat în funcția de Președinte au fost productivi în procesul de reglementare a diferendului transnistrean. În context, Președintele Dodon a specificat că anume cu participarea dlui Lucinschi, în anul 1997, la Moscova, a fost semnat ”Memorandumul cu privire la bazele normalizării relaţiilor dintre Republica Moldova şi Transnistria”.

De asemenea, Igor Dodon l-a felicitat pe Petru Lucinschi, precum și pe autorul cărții, Mihail Luchiciov, cu ocazia apariției cărții, dorindu-le sănătate și succes în toate.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova