IGOR DODON A PARTICIPAT LA FESTIVITATEA CU PRILEJUL ZILEI VETERANILOR FORTELOR ARMATE SI ORGANELOR DE DREPT

Solemnitatea a fost organizată în incinta Palatului Republicii, la inițiativa Uniunii Ofițerilor din Moldova şi a Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan.

Președintele țării i-a felicitat pe militarii noştri - adevăraţi bărbaţi, care şi-au onorat datoria faţă de Patrie şi nu s-au ascuns în spatele altora.

Șeful statului a ținut să menționeze: ”Aș vrea foarte mult ca generaţia tînără să se inspire de la acești oameni, de la decorațiile lor militare. Aş vrea ca băieții din ziua de astăzi să le urmeze exemplul, să se străduiască să preia calitățile lor.

Noi dorim și ne urăm unul altuia pace. Dar, noi uităm că pacea în casă trebuie păstrată. Nimeni, în afară de noi, nu va face acest lucru. Cred cu tărie că nu va mai trebui să luptăm dacă vom avea o armată puternică şi profesionistă, dacă pacea în ţara noastră va fi ocrotită de urmașii noștri așa cum ați făcut-o dumneavoastră.

Doresc din suflet pace poporului Moldovei, fie ca ţara noastră să nu fie nevoită să lupte cu cineva. Iar noi mereu să-i ţinem minte şi să ne mîndrim cu eroii noștri”.

Menționăm că Președintele Republicii Moldova a susţinut iniţiativa organizării unui concert cu prilejul acestei sărbători, la care au fost invitaţi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, membri ai Uniunii Ofiţerilor din Moldova şi veterani ai operaţiunii militare din Afganistan. La concert au participat mai mulți interpreți autohtoni. Invitații speciali ai programului au fost artistul emerit al Federației Ruse, Aleksandr Marşal, şi formația „Golubîe beretî”.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 03.03.2018 - 18:36

Inacceptabil si impardonabil. Prin aceste actiuni, Dodon a pierdut foarte mult ca imagine. Asta demonstreaza ca nu are ganduri curate cu tara noastra si nici nu-l intereseaza faptul ca noi, moldovenii ne dorim o alta directie pentru tara noastra.