IGOR DODON A PARTICIPAT LA EVENIMENTELE DESFASURATE CU PRILEJUL ANIVERSARII A 75-A DE LA ELIBERAREA ORASULUI SOROCA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a întreprins o vizită de lucru în orașul Soroca, unde, împreună cu Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, Ambasadorul Belarusului, Serghei Ciciuc, conducerea Uniunii Ofițerilor și reprezentanții organizațiilor obștești, a depus flori la Memorialul ostașilor căzuți, cu prilejul aniversării a 75-a de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă.

Igor Dodon a fost bucuros să-i salute la eveniment pe doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei: Ivan Grujinschii și Leonid Babivschii. Șeful statului a adresat enorma noastră recunoștință tuturor eroilor războiului care sînt în viață și i-a comemorat pe ostașii căzuți pe cîmpul de luptă.

Totodată, Președintele țării a semnat Decretul cu privire la înmînarea celei mai înalte distinții de stat „Ordinul Republicii" pentru doi veterani. De asemenea, Igor Dodon a anunțat despre inițiativa de a identifica mijloace pentru restaurarea Memorialului „Eternitate” din capitală și a monumentului eroilor-eliberatori din Chișinău.

”Consider că faptele de vitejie ale strămoșilor noștri, care au eliberat pămîntul moldovenesc de fascism, constituie cel mai bun exemplu pentru educația patriotică a tinerilor și pentru consolidarea statalității moldovenești”, a remarcat șeful statului.

Amintim că la 16 martie, a fost dat start unui amplu program de acțiuni dedicate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de cotropitorii fasciști. Președintele RM preconizează să vizitezе toate orașele țării, care marchează eliberarea. ”Soroca este primul oraș din această listă. Evenimentul final îl va constitui Marșul din 24 august, care va avea loc la Chișinău, desfășurat cu prilejul aniversării a 75-a de la încheierea Operațiunii Iași-Chișinău”, a specificat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova