IGOR DODON A PARTICIPAT LA DESCHIDEREA TURNEULUI INTERNATIONAL LA SAH RAPID “MEMORIAL V. CEBANENCO”

Președintele Republicii Moldova, președintele Federației de Șah din Republica Moldova a participat la deschiderea Turneului internațional la șah rapid ”Memorial V. Cebanenco”, care se desfășoară în Moldova, începînd cu anul 1998.

La Turneu, în Moldova au sosit cei mai puternici şahiştidin 11 ţări ale lumii – Rusia, Marea Britanie, Ucraina, Catar, Serbia, România, Belarus, Polonia, Israel, Azerbaidjan, printre care Nigel David Short, mare maestru la șah britanic, vice-campion mondial la șah, ZhuChen, campioană mondială la șah între femei, marii maeștri internaționali: Bernadskiy Vitalii, din Ucraina,Romanov Evghenii din Rusia, Postnîi Evghenii din Izrael, Djuric Stefan din Serbia ș.a. În turneu participă 35 de șahmatiști, dintre care 13 mari maeștri, 7 maeștri internaționali și 4 maeștri FIDE.

Ţara noastră este reprezentată la campionat de cei mai performanți şahişti, printre care liderul echipei olimpice moldovenești, Viorel Bologan, mari maeștri internaționali Dmitri Svetuşchin și Victor Comleacov, maeștri internaționali Serghei Vedmediuc, Ruslan Soltanici, Anatoli Zaiarnîi, Svetlana Petrenco, Boris Nevednicii ș.a.

În calitate de oaspete de onoare, la eveniment va participa președintele FIDE, Kirsan Iliumjinov, care deja a sosit la Chișinău. Agenda vizitei în Republica Moldova aoficialului FIDE mai include o deplasare în regiunea transnistreană, în cadrul căreia va avea o întrevedere cu administrația de la Tiraspol și va participa la Ceremonia de premiere a învingătorilor Turneului internațional la șah rapid ”Cupa Prieteniei” din or. Tiraspol.

Mîine, 1 aprilie, Igor Dodon și Kirsan Iliumjinov vor premia învingătorii Turneului ”Memorial V. Cebanenco”, ceremonie, care va avea loc la Palatul Republicii, la ora 16.00.

Amintim, că în cadrul vizitei la Chișinău a domnului Kirsan Iliumjinov, care a avut loc recent, pe 28 ianuarie, curent, țării noastre i-au fost donate din partea FIDE 1500 de seturi de șah. 800 dintre acestea, la solicitarea Președintelui țării, au fost transmise regiunii transnistrene.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova