IGOR DODON A PARTICIPAT LA CEREMONIA DE DESCHIDERE A PRIMEI EDITII A CUPEI PRESEDINTELUI R. MOLDOVA LA FOTBAL INTRE COPII

“Împreună cu Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, am participat la ceremonia de deschidere a etapei municipale a primei ediții a Cupei Președintelui Republicii Moldova la fotbal între copii. La stadionul “Zimbru” din capitală au fost prezente 24 de echipe formate din 400 de liceeni.

Ideea organizării unui asemenea turneu a apărut recent, la inițiativa partenerilor noștri din Italia, inclusiv cei din cluburile profesionale de fotbal ale acestei țări. Astfel, sub egida Președintelui RM va fi promovat și dezvoltat fotbalul între copii, cei mai talentați dintre aceștia urmînd să fie selectați de cluburile sportive italiene.

Totodată, am menționat că în anul curent concurează 24 de echipe din Chișinău, iar pentru anul viitor planificăm participarea a cîteva sute de echipe și, respectiv, cîteva mii de jucători tineri din toată Moldova. Vom invita și mai mulți oaspeți din străinătate pentru a promova mai activ tinerii noștri talentați.

Am subliniat că dezvoltarea sportului, inclusiv pentru copii, rămîne o prioritate pentru instituția prezidențială. Reieșind din acest considerent, am decis să ofer premii speciale ale Președintelui celor mai bune echipe. Astfel, deținătorii locului întîi vor primi 200 mii de lei, locului doi – 150 mii, iar echipa ce se va plasa pe locul trei – 100 mii de lei.

Am oferit fiecărui jucător cîte o geantă sportivă cu inventar necesar și am dat mîna cu fiecare tînăr căpitan, după care am dat start turneului la Cupa Președintelui, urînd succes tuturor echipelor. Moldova are viitor!”, a scris şeful statului pe pagina sa oficială de Facebook.