IGOR DODON A PARTICIPAT LA ANIVERSAREA A 75-A DE LA INFIINTAREA LICEULUI TEORETIC “NICOLAI GOGOL”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a întreprins o vizită în orașul Basarabeasca, unde a participat la aniversarea a 75-a de la înființarea Liceului Teoretic “Nicolai Gogol” și 15 ani de la acordarea statutului de liceu.

Șeful statului a salutat colectivul instituției și le-a mulțumit pentru devotamentul și profesionalismul de care dau dovadă zilnic. Igor Dodon a felicitat liceenii, urîndu-le succes și realizări frumoase.

De asemenea, Președintele a subliniat că școala din or. Basarabeasca a fost deschisă în anul 1944, în pofida războiului și devastării. ”Acest lucru ar trebui să servească drept exemplu pentru autoritățile moldovenești actuale, care, în ultimii 10 ani, pe timp de pace, au închis sute de școli din întreaga țară”, a specificat Igor Dodon.

În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea învățămîntului preuniversitar, pentru contribuţia substanțială a corpului didactic la educarea tinerei generaţii în spiritul valorilor morale, culturale și general-umane şi activitate metodico-didactică prodigioasă, Președintele RM a conferit „Ordinul de Onoare” liceului „Nicolai Gogol” din orașul Basarabeasca.

Totodată, pentru contribuție la reformarea procesului educațional și activitate metodică și organizatorică intensă, cinci profesori care activează în liceul respectiv s-au învrednicit de Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova