IGOR DODON A OFERIT DIPLOME DE ONOARE UNUI GRUP DE MEDICI DE LA SPITALUL RAIONAL CAHUL

Președintele Igor Dodon continuie vizitele de lucru în regiunile ţării. Astăzi, șeful statului a mers în raionale de sud: Cahul şi Cantemir. Tradiţional, președintele va avea întrevederi cu autorităţile locale, agenţii economici, va vizita spitalele raionale, veteranii şi familiile numeroase.

La Cahul, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Marcel Cenuşă, preşedintele raionului, cu care a discutat problemele social-economice din regiune, inclusiv cele din agricultură. În mod special, interlocutorii au vorbit despre situaţia epidemiologică. O atenţie sporită au acordat procesului de realizare a proiectelor de infrastructură din raion. Șeful statului a dat asigurări că actuala conducere a ţării va acorda tot sprijinul necesar în acest sens.

În continuare, președintele țării a mers la spitalul raional Cahul, pentru a se documenta la faţa locului cu măsurile întreprinse în vederea combaterii răspîndirii virusului COVID-19.

Instituţia medicală are o capacitate de 334 de paturi, iar în prezent, aici se tratează 32 de pacienţi infectaţi cu coronavirus, alţii şapte se află sub monitorizare. Pe perioada epidemiei, în raionul Cahul au fost testate 1001 persoane, dintre care 230 au fost diagnosticate pozitiv, 61 s-au vindecat, patru au decedat.

Președintele Igor Dodon a adresat mulţumiri administraţiei şi personalului spitalului pentru eforturile colosale pe care le depun în lupta cu pandemia şi le-a comunicat despre decizia de a declara anul 2020 – An al lucrătorului medical, drept recunoştinţă pentru contribuţia lor enormă în protecţia sănătăţii publice. Totodată, șeful statului a oferit unui grup de medici Diploma de Onoare a Preşedintelui Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova