IGOR DODON A INTREPRINS O VIZITA DE LUCRU IN SATUL SAU NATAL, SADOVA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a întreprins o vizită de lucru în satul său natal, Sadova, din raionul Călărași, unde a vizitat gimnaziul și grădinița de copii, a participat la deschiderea unui teren de joacă din centrul satului.

Cu multe emoții și amintiri frumoase, șeful statului a vizitat gimnaziul în care a studiat pe parcursul a zece ani. În urma unei solicitări din partea administrației instituției, Igor Dodon a acordat suport pentru renovarea și dotarea cu tehnică necesară a clasei unde se desfășoară lecțiile de informatică, oferind 13 computere, un proiector și alte obiecte necesare pentru buna desfășurare a orelor.

În continuare, Președintele țării a vizitat grădinița de copii care a beneficiat de suportul Fundației ”Din Suflet”. Astfel, 95 de copii care frecventează instituția preșcolară, au posibilitatea de a petrece frumos timpul în curtea grădiniței unde a fost instalat un teren de joacă dotat cu tobogane și balansoare. De asemenea, grădinița respectivă a fost dotată cu mobilier din partea fundației.

Totodată, Igor Dodon a participat la inaugurarea terenului de joacă pentru copii, amplasat în centrul satului, care a fost instalat cu suportul Președintelui țării la solicitarea părinților din localitate. De astăzi, copiii din satul Sadova au un spațiu frumos amenajat unde își vor putea petrece timpul.

Șeful statului a discutat cu colectivul de profesori și cel de educatori despre condițiile de activitate și problemele cu care se confruntă, menționînd că le va oferi și în continuare sprijinul necesar întru asigurarea unui mediu adecvat pentru educare și instruire.

De asemenea, Igor Dodon a fost plăcut surprins să afle despre activitatea unei organizații de tinere mămici, create acum cîteva luni în Sadova - “Grupul Femeilor în acțiune”, care și-au propus drept obiectiv implementarea unor proiecte de dezvoltare a localității și implicarea tineretului în viața socială a satului. Președintele a susținut inițiativele lansate de acest grup, menționînd că va contribui activ la realizarea acestora.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova