IGOR DODON A INMINAT „ORDINUL DE ONOARE” DOMNULUI GABRIEL GURMAN, MEDIC CU RENUME, ORIGINAR DIN MOLDOVA

Astăzi, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a înmînat „Ordinul de Onoare” domnului Gabriel Gurman, profesor universitar la Universitatea Ben-Gurion, Statul Israel, consultant al lanțului de spitale Inshine Healthcare din China, redactor șef al publicației societății europene de anestezie „ESA Newsletter”.

Şeful statului a conferit anterior această distincție în semn de apreciere a meritelor deosebite a domnului Gurman în dezvoltarea și aprofundarea colaborării internaționale în domeniul ocrotirii sănătăţii, pentru contribuție personală la elaborarea și implementarea unor proiecte naționale în sfera anesteziologie-reanimatologie și pentru sprijinul constant acordat instruirii și perfecționării cadrelor medicale de specialitate.

Gabriel Gurman s-a născut în Soroca, în anul 1939. De-a lungul anilor, a desfășurat numeroase proiecte pe teritoriul Republicii Moldova, a implicat medici moldoveni în proiecte internaționale în domeniul anesteziei şi terapiei intensive, precum și a susținut numeroase conferințe științifice studenților, medicilor-rezidenți şi studenților-doctoranzi din Republica Moldova.

Igor Dodon i-a mulțumit domnului Gurman pentru activitatea pe care o desfășoară și i-a urat sănătate și succes în continuare.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova