IGOR DODON A INMINAT „DIPLOMA DE ONOARE” A PRESEDINTELUI REPUBLICII MOLDOVA LA 100 DE ABSOLVENTI

Astăzi, Igor Dodon s-a întîlnit cu o sută dintre cei mai buni absolvenți de liceu din țara noastră, promoția 2017, cărora le-a acordat „Diploma de Onoare” a Președintelui Republicii Moldova.

Șeful statului a declarat că în urma analizei performanțelor înregistrate la examenele de bacalaureat și în activitatea extracurriculară, inclusiv participări la diferite concursuri naționale și internaționale, au fost distinși cîte doi reprezentanți din fiecare raion al republicii, șapte absolvenți ai instituțiilor de învățămînt din stînga Nistrului, mai mulți absolvenți ai liceelor din municipiile Chișinău și Bălți și din UTA Găgăuzia.

De asemenea, Președintele țării a menționat că evenimentul se înscrie în Festivalul „Generația Viitorului” și este un gest de atenţie și motivare a tinerilor, precum și un imbold spre noi performanțe înregistrate în cv-urile personale și în istoria statului Republica Moldova.

În context, șeful statului a ținut să menționeze faptul că se examinează posibilitatea lansării, în colaborare cu diferite state, a unui program prezidențial special de formare a rezervei de cadre pentru instituțiile de stat și economia națională ale Republicii Moldova. ”La momentul de față există deja o înțelegere cu Federația Rusă, la acest subiect, ale cărui detalii vor fi comunicate în timpul cel mai apropiat”, a declarat Igor Dodon.

În final, Președintele țării și-a exprimat convingerea că Festivalul „Generația Viitorului”, inclusiv decernarea ”Diplomelor de Onoare” va deveni o tradiție frumoasă și o platformă de comunicare și stabilire a relațiilor de prietenie între tinerii din Republica Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Nistor Grigore 19.07.2017 - 08:50

Diplome de onoare si ceva banuti, dar sa nu vorbiti de "unire", copii... Cit de intelegere cu alte state, daca se poate sa fie doar cu Rusia caci din alte state europene, copii s-ar putea sa afle ce este democratia, si acesta e un lucru riscant pt. Dodon si comunistii din PSRM.