IGOR DODON A FACUT TOTALURILE ALEGERILOR PENTRU FUNCTIA DE PRIMAR GENERAL AL CHISINAULUI

Președintele RM, Igor Dodon, a făcut totalurile alegerilor locale noi pentru funcția de primar general al Chișinăului, care s-au desfășurat în două scrutinuri: 20 mai și 3 iunie. Igor Dodon a mulțumit tuturor cetățenilor pentru participarea la votare. ”Ei și-au făcut datoria, acum datoria trebuie să și-o facă primarul nou ales”, a scris șeful statului.

Igor Dodon a menționat două aspecte importante la aceste alegeri:

”Mai întîi de toate, vedem că socialiștii au demonstrat din nou că se bucură de o încredere largă și de o susținere stabilă în Capitala țării. Aproape jumătate dintre alegători i-au oferit votul lui Ion Ceban.

Această încredere și susținere o vom valorifica peste un an, atunci cînd se va da lupta adevărată pentru Chișinău, pentru mandatul deplin de Primar General, de patru ani. Pînă atunci, Ion Ceban și echipa sa vor continua să lucreze în beneficiul Chișinăului și al chișinăuienilor.

În al doilea rînd, constatăm că în Chișinău s-a dat iarăși un vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competența managerială reală. Deși pe durata mandatului de primar orășenii se plîng de gropi, de canalizare proastă, de construcții ilegale, de corupție și servcii necalitative, în campania electorală mulți dintre ei s-au arătat preocupați de probleme politice abstracte, nu de problemele reale ale orașului. Acesta este un fenomen regretabil, care se repetă a cîta oară, spre nefericirea tot a orășenilor, care pătimesc apoi patru ani de pe urma acestor preferințe emoționale de-o zi”.

Igor Dodon a exprimat speranța că noul primar, Andrei Năstase, nu va permite degradarea catastrofală a orașului și va demonstra că îi pasă de soarta capitalei: ”Vom vedea ce management va demonstra Primarul General de această dată. Sperăm să nu permită degradarea catastrofală a orașului și să demonstreze că îi pasă de soarta Chișinăului.

De altfel, Dorin Chirtoacă a fost un primar atît de prost, încît oricare alt primar de dreapta, inclusiv Andrei Năstase, ar putea fi o perioadă avantajat de comparația cu predecesorul său liberal.

În rest însă, pentru Andrei Năstase aceasta a fost o victorie a lui Pyrrhus, deoarece îi va dezvălui caracterul populist și incompetența, totodată îl va îndepărta de bătălii politice mai importante pentru el. Dar la acest subiect voi mai reveni cu alte prilejuri”.

Șeful statului și liderul PSRM a remarcat că, ”luptele si victoriile principale ale Socialiștilor abia urmează, începînd cu toamna acestui an”.

Sursa: socialistii.md