IGOR DODON A EFECTUAT O VIZITA LA UZINA DE TRACTOARE DIN MINSK

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu ministrul Industriei al Republicii Belarus, Vitali Vovk, a efectuat o vizită la Uzina de Tractoare din Minsk (MTZ) – întreprindere ce face parte din primii opt cei mai mari producători mondiali de tehnică agricolă. Anul trecut MTZ a marcat aniversarea a 70-a de la fondare şi continuă să activeze cu succes.

”Cunoaştem cu toții modelul tractorului „Belarus”, fabricat la această uzină. În prezent, întreprinderea produce peste 62 de modele de diferite tipuri de maşini. Aici lucrează circa 17 mii de oameni. MTZ implementează cu succes noi invenţii. Tractorul „Belarus-3522” este tractorul cu cea mai mare capacitate din tractoarele produse la momentul actual în Europa”, a spus Șeful statului.

Igor Dodon a declarat că uzina de tractoare din Minsk este un exemplu minunat al modului de cum a fost posibil să fie păstrat şi multiplicatpatrimoniul Uniunii Sovietice menționînd că spre regret, în Moldova nu s-a păstrat Uzina de Tractoare din Chişinău, care avea o istorie la fel de glorioasă. Preşedintele şi-a exprimat convingerea că o cooperare cu Uzina de Tractoare din Minsk ne-ar putea ajuta la relansarea sectorului de producere a tractoarelor în Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 16.07.2017 - 19:41

Se putea sa nu laude Doodon modelul sovietic? Parca acest om este presedintele Rusiei si nu al Republicii Moldova. Nu zice nimeni sa arunce cu pietre in tot ce inseamna Rusia si ex spatiul sovietic, insa prea bat la ochi aceste laude sterile.