IGOR DODON A DISCUTAT CU AMBASADORII RUSIEI SI CHINEI

Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu E.S. Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. În cadrul ședinței au fost discutate trei chestiuni prioritare: acordul dintre Republica Moldova și Federația Rusă cu privire la protecția socială a moldovenilor care trăiesc sau muncesc în Rusia, despre livrarea în țara noastră a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului și extinderea regimului preferențial pentru exportul de produse agroindustriale moldovenești pe piața rusă. “De asemenea, am subliniat faptul că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova intenționează să intensifice cooperarea cu partidele partenere: „Edinaia Rossia” și „Spravedlivaia Rossia”, a precizat Igor Dodon.

***

În cadrul întrevederii de lucru a lui Igor Dodon cu E. S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong, a fost subliniată importanța consolidării unui parteneriat strategic dintre statele noastre, precum și a cooperării dintre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Comunist din China.

În context, interlocutorii au menționat faptul că un Protocol în acest sens a fost pregătit încă anul trecut iar părțile intenționau să-l semneze în luna martie 2020, în cadrul vizitei delegației moldovenești la Beijing, însă, din cauza pandemiei, vizita a fost amânată.

Actualmente, ambele părți reiterează interesul față de reluarea negocierilor pentru semnarea Protocolului de cooperare dintre PSRM și PCC.

“Am subliniat că în timpul apropiat, Partidul Socialiștilor va adopta un nou Program politic, în cadrul căruia, la capitolul politică externă va fi indicat vectorul spre Est, drept prioritar. Acest fapt va presupune dezvoltarea unor relații mult mai strânse cu Rusia, alte țări membre ale Uniunii Economice Eurasiatice și China”, a menționat Igor Dodon.