IGOR DODON A DEZVALUIT CIND AR PUTEA VENI VLADIMIR PUTIN IN MOLDOVA

În cadrul conferinței live cu cetățenii, Igor Dodon s-a referit și la eventuala vizită a lui Vladimir Putin în Republica Moldova.

În cadrul conferinței live cu cetățenii pe rețeaua de socializare "Odnoklassniki", Igor Dodon a explicat cînd ar putea întreprinde o vizită în țara noastră președintele rus Vladimir Putin.

"I-am făcut o invitație lui Vladimir Putin. Am discutat această chestiune. Anul viitor, în Federația Rusă vor avea loc alegeri prezidențiale. Sper ca totul să fie bine, în pofida tuturor provocărilor și dorinței unora de a destabiliza situația. După alegerile din martie a președintelui Rusiei, în Moldova va începe campania electorală (pentru alegerile parlamentare - red.). Consider că ar fi real ca Vladimir Vladimirovici să vină în țara noastră în 2018", a subliniat Dodon.

El și-a exprimat speranța că această vizită va avea loc în contextul "soluționării unor probleme concrete globale. Poate și a chestiunii transnistrene".

Ultima vizită a lui Putin în Moldova a avut loc în 2008, pe cînd acesta ocupa funcția de prim-ministru al Federației ruse.

Președintele Moldovei a mai precizat că l-a invitat și pe Patriarhul Moscovei si al Întregii Rusii, Kiril, să viziteze Republica Moldova.

"Au fost discuții prealabile, sper că această vizită va avea loc în luna septembrie, atunci cînd vom organiza în Moldova Congresul Familiei", a precizat liderul moldovean.

Sursa: sputnik.md

Virginia Filip 23.11.2017 - 18:31

Cea mai mare grija a noastra, a moldovenilor este cand vine Putin in Republoca Moldova. Cum credeti ca ne-ar putea interesa asa ceva? Asta este o informatie care il intereseaza numai pe Dodon, nu si pe noi. Sa se viziteze Dodon cu Putin pana nu mai pot, dar nu oficial, ca nu vrem sa citim nimicurile astea in presa.