IGOR DODON A DESFASURAT TRADITIONALA SEDINTA DE RAPORTARE SI PLANIFICARE CU APARATUL PRESEDINTELUI R. MOLDOVA

În cadrul ședinței au fost audiate rapoartele subdiviziunilor și determinate prioritățile imediate pentru fiecare sector de activitate. Totodată, a fost făcut bilanțul activității instituției prezidențiale pentru primele 6 luni de mandat a Președintelui Igor Dodon.

Potrivit informațiilor prezentate, în perioada menționată, în cadrul instituției prezidențiale au parvenit circa 2070 de petiții, numărul cărora este într-o creștere continuă. În aceeași perioadă a mandatului președintelui anterior, au fost înregistrate 1474 de petiții.

De asemenea, Igor Dodon a acordat, în primele 6 luni de mandat, 64 distincții de stat, comparativ cu aceeași perioadă a mandatului predecesorului său care a oferit 264 distincții de stat.

Totodată, Președintele Igor Dodon a vizitat 10 raioane din țară, în rezultat fiind elaborat pașaportul fiecărui raion, examinate problemele de bază cu care se confruntă acestea și luate la evidență spre soluționare.

Tot în această perioadă de mandat, Igor Dodon a semnat 216 decrete. Au fost desfășurate multiple activități care sînt făcute publice cu regularitate.

În acest context, menționăm că Președinte Republicii Moldova va primi în continuare cetățeni în audiență, următoarea fiind planificată pentru luni, 19 iunie curent, ora 14.00, în Sala pentru audiențe (mun. Chișinău, str. Sfatul Țării, 53).

Pentru informare: o diferență semnificativă față de ceilalți președinți ai Republicii Moldova – distincții acordate anual de către: Mircea Snegur – 836 de distincții, Petru Lucinschi – 443, Vladimir Voronin – 259, interimarii Mihai Ghimpu – 765 și Marian Lupu – 772, Nicolae Timofti – 431. În această ordine de idei, menționăm că Președintele Igor Dodon a oferit în jumătate de an de mandat, 64 de distincții de stat unor oameni selectați în mod deosebit, cu merite specifice față de țară sau domeniile în care activează.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 18.06.2017 - 17:53

De fapt, in primele 6 luni de mandat Dodon nu a facut altceva decat sa fie sluga pentru Putin, i-a sters pantofii, a fost manevrat de el si a incercat sa imouna politica dictatoriala, nedemocratica si defaimatoare, pe care o duce idolul lui, Putin. Cu siguranta si in urmatoarea perioada va avea aceleasi activitati.