IGOR DODON A DEPUS FLORI LA MONUMENTUL LUI STEFAN CEL MARE SI SFINT CU PRILEJUL A 514 ANI DE LA MOARTEA MARELUI DOMNITOR

Astăzi, se împlinesc 514 ani de la moartea marelui Domnitor Ștefan cel Mare și Sfînt. În legătură cu acest eveniment, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a depus flori la monumentul Domnitorului din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare”.

Ștefan cel Mare și Sfînt a fost Domnitor al Moldovei între anii 1457 și 1504, timp de 47 de ani. Președintele a subliniat că Ștefan cel Mare a fost o personalitate marcantă, un diplomat și conducător militar desăvîrșit, care și-a iubit țara și a luptat pentru ea.

Totodată, șeful statului a amintit că, prin decret prezidențial, anul 2018 a fost declarat anul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, în acest sens fiind lansate zeci de acțiuni care la moment se află în curs de implementare, inclusiv în 2017, sub egida Președintelui Republicii Moldova a fost realizat filmul documentar ”Istoria Moldovei” în trei episoade.

În final, Președintele Dodon a subliniat faptul că noi trebuie să ne mîndrim cu istoria noastră, cu faptul că sîntem urmașii lui Ștefan cel Mare. ”Sîntem datori să păstrăm cu sfinţenie tot patrimoniul lăsat nouă de Ştefan: identitatea moldovenească, statalitatea, Ortodoxia şi relaţiile de prietenie cu Rusia. Doar cinstind memoria marilor noştri strămoși, vom putea supraviețui ca stat”, a concluzionat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova