IGOR DODON A DECLARAT CA VA APARA VOTUL CETATENILOR DAT IN FAVOAREA SA PE CALE LEGALA SI I-A INDEMNAT PE TOTI LA CALM SI LINISTE

Igor Dodon le-a mulțumit alegătorilor care și-au dat votul pentru el în cadrul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Președintele în exercițiu a spus că în turului doi al alegerilor prezidențiale a fost susținut de jumătate din populația țării.

Igor Dodon a declarat că pe parcursul nopții și dimineții a primit sute de mii de mesaje de la cetățenii care l-au votat prin care aceștia și-au reiterat sprijinul și au declarat ”cu lacrimi în ochi de ce să permitem celor care au fraudat alegerile și să nu contestăm”.

Președintele în exercițiu a declarat că va apăra votul cetățenilor dat în favoarea sa pe cale legală și i-a îndemnat pe toți la calm și liniște. ”Categoric, nici un fel de proteste. Vă voi spune dacă trebuie să ieșim în stradă. Nu ne dăm la provocări. Nu ieșim la proteste. Mergem pe calea legală prevăzută de legislația în vigoare. Dacă instanțele vor confirma că totul a avut loc legal, vom pune punct și la această campanie electorală”, a declarat Dodon.

Președintele în exercițiu a menționat încă o dată că Moldova nu are nevoie de destabilizare. ”Știu că sînt doritori să arunce țara într-o nouă criză. Sînt un politician responsabil și chiar dacă am multe întrebări, am felicitat-o pe Maia Sandu, cu toate că așa cum s-a comportat față de mine și alegătorii noștri, lasă toată critica într-o parte. Trebuie să dăm dovadă de maturitate politică să lăsăm apelurile la ură și denigrare”, a declarat Dodon.

Potrivit președintelui în exercițiu, viața începe o nouă etapă, s-a terminat o partidă și începe următoare și încă nu se știe care va fi mai interesantă.

 

“Voi apăra votul celor, care m-au susținut la CEC, Judecată, Curtea Constituțională”

Staff-ul lui Igor Dodon a înregistrat un număr mare de încălcări în ziua de 15 noiembrie, atunci cînd s-a desfășurat turul doi al alegerilor prezidențiale. Despre aceasta președintele a declarat în cadrul unui briefing de presă. Totodată, Dodon spune că va apăra votul susținătorilor săi.

„Staff-ul nostru electoral a fixat multe încălcări, fără precedent: încălcarea dreptului la vot pentru cetățenii din stînga Nistrului, transportarea alegătorilor în țările membre ale UE, implicarea prin diferite declarații a oficialilor occidentali și influențarea votului.

Noaptea trecută am primit sute și mii de mesaje de la cetățeni, care întreabă de ce să le permitem celor, care au fraudat alegerile și să nu contestăm. Sînt obligat să apăr votul celor, care au votat pentru mine. Prin CEC, judecată, Curtea Constituțională”, a declarat Igor Dodon.

 

Igor Dodon a felicitat-o preliminar pe Maia Sandu

Igor Dodon a felicitat-o preliminar pe contracandidata sa Maia Sandu cu rezultatele obținute în carul turului doi al alegerilor prezidențiale.

”Rezultatele preliminare arată că Maia Sandu este cîștigătoare. Vreau preliminar să o felicit”, a declarat Igor Dodon după ședința de la Președinție cu speakerul și premierul.

Președintele în exercițiu a precizat că această felicitare este preventivă pînă organele statului instituțiile statului vor valida rezultatele alegerilor. Contracandidatul Maiei Sandu a menționat că el este obligat să apere votul celor care l-au susținut pe el prin toate căile legale.

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de CEC, Maia Sandu a obținut 57,75% din sufragii, iar Igor Dodon – 42, 25%.

 

Igor Dodon a anunțat că începe consultările cu fracțiunile parlamentare

Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare. Prima rundă va avea loc chiar astăzi, cu PSRM, cea mai mare fracțiune din Legislativ.

“Pentru a gestiona situația, inclusiv din Parlament și situația pandemică, eu inițiez discuțiile cu fracțiunile și grupurile parlamentare. Azi voi avea întrevedere cu cea mai mare fracțiuni, PSRM. Mîine voi invita la discuții PDM, după care cu PAS, DA, alte grupuri parlamentare. Pentru a înțelege care sînt viziunile, avem cîteva legi importante, care trebuie votate, oamenii așteaptă. Este vorba despre Legea bugetului, politica bugetar-fiscală. Vom merge în trei la aceste discuții, cu premierul și speakerul. Trebuie să evităm o criză politică gravă”, a declarat Igor Dodon.

Sursa: a-tv.md

02.04.24 - 12:28
03.04.24 - 13:44
03.04.24 - 13:42
01.04.24 - 12:39
05.04.24 - 19:01
01.04.24 - 12:46
07.04.24 - 00:04
09.04.24 - 12:16
05.04.24 - 17:10
05.04.24 - 17:10
09.04.24 - 12:15
06.04.24 - 13:48
09.04.24 - 00:59
05.04.24 - 17:07
07.04.24 - 00:09