IGOR DODON A CONFERIT SPORTIVEI TATIANA SALCUTAN DIPLOMA DE ONOARE A PRESEDINTELUI RM

Șeful statului a avut o întrevedere cu sportiva Tatiana Salcuțan care a obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires, însoțită de antrenorul ei, Eugen Carabețchi și preşedintele Federaţiei de Înot, Alexandru Goreacev.

Campioana olimpică, Tatiana Salcuțan, originară din Tiraspol, a triumfat la proba de înot 200 metri spate, înregistrînd cel mai bun rezultat. Totodată, în anul curent, sportiva a mai cucerit 3 medalii de aur, la Jocurile Balcanice, înregistrînd un record al Balcaniadei la distanța de 100 metri spate.

Astfel, în semn de apreciere a meritelor în domeniul culturii fizice și sportului, pentru performanțe obținute în cadrul unor competiții internaționale și pentru talentul și dăruirea puse în slujba sportului național, Igor Dodon i-a conferit Tatianei Salcuțan, Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova.

Șeful statului i-a adresat sportivei sincere felicitări pentru rezultatele obținute și i-a mulțumit pentru faptul că ne reprezintă destoinic țara. De asemenea, Igor Dodon i-a urat succes în continuare și multe performanțe remarcabile, asigurînd-o de sprijin deplin din partea instituției prezidențiale.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova