IGOR DODON A CONFERIT INALTE DISTINCTII DE STAT UNUI GRUP DE LUCRATORI MEDICALI CU PRILEJUL SARBATORII PROFESIONALE

Anual, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova este marcată Ziua lucrătorului medical și a farmacistului.

Cu această frumoasă ocazie, Președintele țării, Igor Dodon, a adresat sincere felicitări și mulţumiri comunităţii medicale pentru dedicația, perseverența și devotamentul în salvarea vieţii şi sănătăţii populaţiei. În acest sens, șeful statului le-a dorit sănătate, optimism, prosperitate și succese în activitatea deloc ușoară pe care o practică lucrătorii medicali.

”Profesia de medic este una din cele mai nobile din lume, dar şi de o responsabilitate enormă. Majoritatea lucrătorilor medicali din țara noastră, în pofida tuturor dificultăților și a remunerării joase, dau dovadă de înaltă măiestrie profesională, muncind zilnic cu jertfire de sine, ghidîndu-se de principiile Jurămîntului lui Hippocrate”, a remarcat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a subliniat că pledează și consideră oportun ca medicilor să le fie atribuit un statut similar celui de funcționar public, să beneficieze de un salariu motivant și de garanțiile sociale respective.

Astfel, cu prilejul sărbătorii profesionale, Președintele Igor Dodon a semnat un decret prin care a conferit înalte distincții de stat unui grup de lucrători medicali care activează în diverse instituții medicale din țară.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova