IGOR DODON A CONDAMNAT DUR ACTIUNILE INDREPTATE IMPOTRIVA PARTENERULUI NOSTRU STRATEGIC, FEDERATIA RUSA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a numit acțiunile recente împotriva Federației Ruse drept o provocare directă în adresa potențialului parteneriat strategic între țările noastre, precum și împotriva restabilirii relațiilor moldo-ruse, care are loc în ultimele luni.

Șeful statului a declarat că aceste acțiuni nu vor fi trecute cu vederea și a anunțat despre faptul că peste o săptămînă, după ce va reveni de la Sankt Petersburg, va fi convocat Consiliul Suprem de Securitate pe subiectul dat.

”Niciodată în ultimii 25 de ani, chiar și în cele mai complicate situații de conflicte interne sau geopolitice, guvernarea de la Chișinău nu și-a permis un gest atît de ostil în adresa Federației Ruse.

Este și un atac la adresa președintelui, dar și o tentativă de a provoca măsuri similare de răspuns din partea Federației Ruse, o tentativă de a discredita instituția prezidențială.

Toate aceste provocări ale Partidului Democrat și curatorilor din Vest, care au decis să escaladeze situația - nu vor trece. Sîntem gata pentru orice scenarii. Avem suportul poporului țării în acest sens”, a menționat șeful statului.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova