IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU STUDENTII DE LA UNIVERSITATEA DE STAT DIN BASKORTOSTAN

În continuarea vizitei de lucru în Republica Bașkortostan, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu studenții de la Universitatea de Stat din Bașkortostan.

În cadrul unei discuții sincere șeful statului a răspuns la numeroase întrebări ce țin de istoria, cultura, economia, politica internă și externă a Republicii Moldova, rolul limbii ruse în țara noastră, precum și starea actuală și perspectivele relațiilor moldo-ruse.

”Consider că acest eveniment va contribui la promovarea pozitivă a imaginii Republicii Moldova și la consolidarea parteneriatului cu Federația Rusă, inclusiv la nivel de regiuni”, a menționat Igor Dodon.

În încheierea acestei întîlniri, a avut loc ceremonia de conferire Președintelui Republicii Moldova a titlului onorific Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Bașkortostan. Șeful statului a adresat mulțumiri conducerii universității pentru onoarea acordată.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 02.06.2019 - 18:27

Este jignitor discursul lui Dodon la adresa noastra. In primul rand ca limba rusa nu trebuie sa aiba niciun rol in tara noastra, iar noi nu vrem consolidarea cu Federatia Rusa. Noi vrem consolidarea relatiilor cu Uniunea Europeana.