IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU REPREZENTANTII DIASPOREI MOLDOVENESTI DIN ORASUL SOCI SI DIN REGIUNEA KRASNODAR

În cadrul dialogului, au fost abordate subiecte cu privire la situația internă și politica externă a Republicii Moldova, precum și despre mersul înțelegerilor și a acordurilor asupra cărora șeful statului a convenit în cadrul întrevederilor cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Președintele țării a menționat că în primăvara anului curent, în urma aplicării amnistiei migraționale, zeci de mii de moldoveni aflați ilegal pe teritoriul Rusiei au reușit să se legalizeze, dar dat fiind faptul că sînt încă mulți moldoveni care nu au reușit să facă acest lucru, în cadrul întrevederii cu Vladimir Putin de la Soci, Igor Dodon a solicitat amnistierea cetăţenilor Moldovei, care au asupra lor încălcări ale articolului 27 al Legii federale nr. 114.

De asemenea, interlocutorii au discutat despre necesitatea deschiderii unui număr mai mare de secţii de votare pe teritoriul Federaţiei Ruse. Reieşind din numărul de cetăţeni ai RM în FR, precum şi din numărul de buletine, trebuie să fie deschise nu mai puţin de 150 de secţii de votare.

Totodată, Igor Dodon a reiterat faptul că va face tot posibilul ca diaspora să fie reprezentată în următorul Parlament.

”Concetățenii noștri sînt foarte mulțumiți de astfel de întrevederi deoarece au posibilitatea de a relata problemele cu care se confruntă direct șefului statului și totodată sînt informați din prima sursă despre evenimentele de pe agenda politică a țării.

Fiecare întrevedere de acest gen mă convinge de faptul că oamenii noștri sînt avuţia noastră, oriunde s-ar afla ei – în Moldova sau peste hotare. Vom continua dialogul și consolidarea diasporei moldovenești din toate colțurile lumii”, a menționat Președintele Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova