IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU PRIM-MINISTRUL ARMENIEI, KAREN KARAPETIAN

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat subiecte cu privire la realizarea înţelegerilor pe care le-a avut Președintele Republicii Moldova cu Preşedintele Armeniei, Serzh Sargsyan.

”Am reiterat interesul pentru organizarea primei şedinţe a Comisiei Integuvernamentale moldo-armene privind cooperarea comercial-economică şi a Forumului oamenilor de afaceri din ţările noastre. Sperăm la o participare reciprocă a antreprenorilor din Moldova şi Armenia în proiecte investiţionale, realizate în statele noastre”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a menționat interesul pentru propunerea anterioară a părţii armene cu privire la utilizarea de către companiile din Armenia a capacităţilor Portului Internaţional Giurgiuleşti pentru transportul de mărfuri, inclusiv în contextul creării unui coridor de transport Armenia - Georgia - Iran, dar şi în scopul livrării de produse armene pe piaţa europeană. Totodată, Igor Dodon a reiterat oportunitatea examinării posibilităţii de lansare a unei curse aeriene directe între capitalele celor două state.

Președintele țării și-a exprimat convingerea că în urma vizitei la Erevan relațiile de cooperare între ţările noastre în sfera politică, comercial-economică, socială, umanitară şi culturală se vor extinde.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova