IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU PRESEDINTELE FEDERATIEI DE SAH ASIATICE

În calitate de Președinte al Federației de Șah al Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Sheikh Sultan Bin Khalifa Al Nehyan, președintele Federației de Șah Asiatice.

În cursul dialogului, șeful statului a pledat pentru stabilirea unor relații de colaborare de lungă durată între țara noastră și EAU în domeniul șahului.

În cadrul discuției, Președintele țării a relatat despre importanța pe care Federația de Șah din Moldova o acordă dezvoltării șahului în țara noastră. ”Am vorbit despre succesele pe care le obțin șahiștii moldoveni la diverse competiții internaționale, precum și am punctat obiectivele pe care ni le propunem în acest domeniu”, a declarat Igor Dodon.

În context, Președintele țării a menționat că echipa olimpică masculină și cea feminină a Federației de Șah din Moldova va reprezenta țara noastră la Olimpiada Mondială la Șah care va avea loc în anul curent în Batumi. În calitate de președinte al Federației de Șah, Igor Dodon va examina posibilitatea de a participa la acest eveniment.

”De asemenea, la Batumi va avea loc Congresul FIDE în cadrul căruia vor avea loc alegerile pentru funcția de președinte al FIDE”, a concluzionat șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova