IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU O DELEGATIE DIN RUSIA CONDUSA DE ANDREI NAZAROV

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu o delegaţie din Rusia, condusă de co-preşedintele Organizației Obștești ruse "Delovaia Rossiia", Andrei Nazarov. La întrevedere au mai participat preşedintele Consiliului Tehnico-ştiinţific al industriei de iluminat din Rusia, administratorul holdingului Boos Lighting Group, Gheorghi Boos şi ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov.

Împreună cu partenerii ruşi, Președintele țării a discutat chestiuni legate de organizarea şi desfășurarea Forumului Economic al Oamenilor de Afaceri moldo-rus, un eveniment de amploare care va avea loc în perioada 20-22 septembrie, la Chişinău. În context, șeful statului a menționat că circa 200 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova şi sute de companii mari din Federația Rusă și-au manifestat interesul pentru participare la lucrările Forumului.

De asemenea, interlocutorii au examinat perspectivele cooperării de mai departe dintre ţările noastre în sfera afacerilor şi a investiţiilor. Totodată, părțile au fost unanimi în opinia că evenimentul planificat trebuie să devină o platformă eficientă pentru determinarea atractivităţii investiţionale a Republicii Moldova şi stabilirea unui parteneriat strategic amplu cu Federaţia Rusă în domenii de interes reciproc.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova