IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU O DELEGATIE CHINEZA, CONDUSA DE DL ZHANG CHUNXIAN

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu o delegație chineză, condusă de dl Zhang Chunxian, membrul Biroului Politic al Comitetului Central CPC, Vicepreședintele Grupului de Conducere al Partidului CPC al Republicii Populare Chineze.

În cursul întrevederii șeful statului a salutat marcarea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Populară Chineză.

Părțile au discutat în detalii evoluția relațiilor dintre state, starea actuală a relațiilor bilaterale, dar și subiecte cu privire la consolidarea și extinderea relațiilor de cooperare în mai multe domenii de interes comun.

Igor Dodon a lansat o invitație mediului de afaceri chinez, dar și instituțiilor statului să examineze oportunitatea implicării active în proiectele și programele naționale de infrastructură pentru Republica Moldova.

De asemenea, părțile au stabilit o agendă comună de acțiuni imediate în ceea ce privește colaborarea la nivel de partide, la eveniment fiind prezentă doamna Zinaida Greceanîi, președintele PSRM, ex-prim-ministru al Republicii Moldova.

Șeful statului a transmis dlui Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze să viziteze Republica Moldova în cel mai scurt timp posibil și a acceptat să întreprindă o vizită reciprocă în Republica Populară Chineză, la summit-ul internațional ”Drumul mătăsii”.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei RM