IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU MICHAEL SIEBERT

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Michael Siebert, împuternicit pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală din cadrul Ministerului de Externe al Republicii Federale Germania. La întrevedere a participat Angela Ganninger, Ambasador al Germaniei în țara noastră.

În cadrul dialogului, oficialii au discutat în detaliu aspecte ale politicii interne și externe a Republicii Moldova. Interlocutorii au fost unanimi în opinia că alegerile parlamentare din februarie 2019 trebuie să se desfășoare în cel mai transparent și corect mod, în condiții egale pentru toți concurenții electorali.

De asemenea, Igor Dodon și Michael Siebert au analizat starea actuală și perspectivele de soluționare a problemei transnistrene. “Vorbind despre politica externă a țării noastre, am remarcat poziția instituției prezidențiale privind necesitatea menținerii unui echilibru în relațiile atît cu statele din Est, cît și din Vest, cu respectarea principiului neutralității a Republicii Moldova. Am subliniat că această poziție este agreată de cei mai importanți parteneri ai Moldovei”, a menționat șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova