IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU MEMBRII PARLAMENTULUI EUROPEAN, CARE SE AFLA IN VIZITA IN R. MOLDOVA

În cadrul dialogului au fost abordate mai multe subiecte importante cu privire la politica internă şi externă a țării, dar și cu privire la soluționarea conflictului transnistrean.

Ideea de bază pe care a expus-o Președintele Moldovei delegaților europeni constă în necesitatea păstrării unui echilibru în politica externă a Republicii Moldova. ”Vedem deja exemple dramatice care ne demonstrează că atunci cînd sîntem puși în situația să alegem ”sau – sau”, apare dezechilibrul și destabilizarea în țară”, a specificat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a subliniat că Președintele Republicii Moldova nu este și nici nu poate fi antieuropean sau proeuropean, ci doar – pro-Moldova, iar o dezvoltare durabilă și stabilă a țării poate fi obținută doar atunci cînd sînt asigurate relații de prietenie atît cu Estul, cît și cu Vestul, în favoarea cetățenilor țării.

În continuarea dialogului Președintele a răspuns la numeroase întrebări ale deputaților europeni și a clarificat astfel poziția Președinției Republicii Moldova, unica instituție de stat cu legitimitatea maxima care se bazează pe încredere din partea poporului, confirmată de sondajele de opinie.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova