IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU GUVERNATORUL ORASULUI SANKT PETERSBURG

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu guvernatorul orașului Sankt Petersburg, Gheorghii Poltavcenko, care se află în Moldova cu o vizită de lucru.

În cursul întrevederii Președintele și-a exprimat satisfacția în legătură cu evoluţia relațiilor de cooperare moldo-ruse în ultima jumătate de an. În special Igor Dodon a adus mulțumiri pentru faptul că mai multe înţelegeri la care s-a ajuns în cadrul întrevederilor cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, se realizează cu succes, în pofida multiplelor dificultăți şi obstacole care apar în cale. Șeful statului s-a referit la posibilitatea oferită de partea rusă unui număr suplimentar de întreprinderi de vinificaţie din Moldova să-şi reia exporturile pe piaţa rusă, precum și la legalizarea şederii pe teritoriul Rusiei a zeci de mii de migranţi muncitori moldoveni, care au obținut posibilitatea să activeze în continuare în Rusia.

Vorbind despre colaborarea regională, Igor Dodon a menţionat oportunitatea deschiderii unui consulat al Republicii Moldova la Sankt Petersburg, subliniind că este o decizie extrem de importantă pentru aproximativ 200 de mii de compatrioţi, care muncesc în această regiune, precum şi pentru agenţii economici din Moldova.

În alt context interlocutorii au discutat modalităţile de preluare a celor mai bune practici ale Sankt Petersburgului în realizarea programelor urbane, dar și posibilitatea inaugurării unui punct de trecere suplimentar pentru agenţii economici din Republica Moldova în scopul asigurării accesului produselor moldoveneşti în raioanele de nord ale Rusiei.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova