IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU DUMITRU PULBERE

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dumitru Pulbere, ex-președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova, președinte al comisiei pentru constituționalitatea și drepturile omului din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova.

În cursul dialogului părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la acțiunile anticonstituționale îndreptate spre subminarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova precum și despre încălcarea gravă a Constituției țării atît de reprezentanții unor instituții de stat, cît și de forțele unioniste de pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, interlocutorii au discutat despre modalitatea de revizuire a deciziilor Curții Constituționale în acest sens și necesitatea elaborării unui nou concept al Constituției care să corespundă situațiilor de maximă importanță pentru statul Republica Moldova.

”Încălcarea Constituției de către forțele unioniste și cetățenii altor state, este o acțiune fără precedent care subminează securitatea Republicii Moldova, iar cei vinovați trebuie să fie trași la răspundere în conformitate cu prevederile legislației naționale”, a concluzionat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova