IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU AVIGDOR LIBERMAN

În cadrul vizitei în Israel, Președintele țării a avut o întrevedere de lucru cu deputatul în Knesset, președintele Partidului „Casa Noastră – Israel”, Avigdor Liberman, originar din Moldova.

În cursul dialogului, șeful statului a menționat rolul important pe care îl au migranții moldoveni în viața Israelului și în relațiile bilaterale dintre țările noastre, numărul acestora constituind aproximativ 200 de mii de persoane. De asemenea, părțile au discutat despre rolul poporului evreu în viața culturală și economică a Moldovei.

Șeful statului i-a adresat mulțumiri lui Avigdor Liberman pentru atenția și susținerea pe care el le acordă concetățenilor noștri.

„Menționez că în anul 2012, Avigdor Liberman, în calitate de ministru al afacerilor externe al Israelului, a inițiat oferirea unei cote și asigurarea garanțiilor sociale pentru constructorii din Moldova, care lucrează în Israel. De asemenea, dl Liberman a contribuit în mod activ la implementarea regimului fără vize între țările noastre, precum și la dezvoltarea colaborării bilaterale în domeniul științei, tehnicii și turismului”, a declarat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova