IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL RUS

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov.

Oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația din politica internă și cea externă, precum și la relațiile bilaterale. Șeful statului l-a informat pe diplomatul rus că nu va participa la alegerile parlamentare în calitate de candidat la funcția de deputat, ci își va concentra atenția asupra activității politice interne și externe a țării.

De asemenea, Președintele a menționat și unele particularități ale actualei campanii electorale: alegerile se desfășoară în conformitate cu sistemul electoral mixt; două mandate de deputat sînt acordate reprezentanților din regiunea transnistreană; a fost majorat numărul secțiilor de votare pentru cetățenii Moldovei care locuiesc în Transnistria. În acest sens, șeful statului a atras atenția asupra deciziei discriminatorii a guvernului cu privire la deschiderea secțiilor de votare peste hotarele țării.

Totodată, Igor Dodon și Oleg Vasnețov au discutat detalii privind vizita șefului statului în Federația Rusă, care va avea loc săptămîna viitoare. Președintele țării a specificat că, în cadrul acestei vizite va avea o întrevedere cu Președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cursul căreia vor fi abordate chestiuni ce țin de cooperarea comercial-economică și situația actuală privind tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei. ”De asemenea, se planifică o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill”, a menționat șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova