IGOR DODON A AVUT O DISCUTIE IN FORMAT ONLINE CU ILHAM ALIYEV

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o discuţie în format online cu Ilham Aliyev, Preşedintele Republicii Azerbaidjan.

Oficialii au discutat un spectru larg de chestiuni cu privire la dezvoltarea relaţiilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc. În mod special, au abordat subiectul privind lupta comună împotriva răspîndirii coronavirusului, care a lovit statele noastre. În context, preșdintele Igor Dodon a exprimat recunoştinţă conducerii azere pentru ajutorul umanitar pe care l-a transmis ţării noastre.

Amintim că săptămîna trecută, la indicaţia domnului Aliyev, un lot de ajutoare în volum de 30 de tone a fost transmis din Bakula Chişinău cu o cursă specială. Lotul conţine aproximativ 250 de mii de seringi de unică folosinţă, precum şi diferite tipuri de echipamente medicale de protecţie.

În cadrul dialogului cu preşedintele azer, Igor Dodon a subliniat faptul că lotul umanitar oferit este cea mai bună dovadă a relaţiilor de prietenie şi de încredere dintre ţările şi popoarele noastre. Mai mult, președintele moldovean a subliniat că doar prin eforturi comune, vom putea depăşi această provocare globală privind răspîndirea virusului COVID-19.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova