IGOR DODON A ATENTIONAT SPECULANTII DIN DOMENIUL FARMACEUTIC

În contextul Codului galben de coronavirus, șeful statului a inspectat Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” și a fost dur cu comercianții din domeniul farmaceutic, care încearcă să profite financiar în urma acestei alerte medicale.

Președintele Igor Dodon a vizitat, în această după-amiază, Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” din capitală. Șeful statului a declarat că instituția este pregătită. “Am hotărît să merg la aeroport și la spital. Am fost la aeroport, unde a venit o cursă din Milano. Vreau să vă spun că nu este în creștere numărul moldovenilor, care vin din Italia sau din alte țări. La „Toma Ciorbă” sînt cîteva zeci de locuri pregătite, totodată, am fost informat că în toate spitalele vor fi pregătite secții speciale”, a spus Dodon.

Președintele a venit cu un mesaj dur pentru comercianții, care încearcă să facă bani din situația creată. „Celor, care încearcă să facă afaceri pe nevoile oamenilor - le spun că o să ne ocupăm serios de acest lucru, nu încercați să faceți bani, o să procedăm dur”, a subliniat președintele.

Igor Dodon a menționat că a primit mai multe mesaje de la cetățeni, care l-au întrebat dacă nu ar fi cazul să convoace Consiliul Suprem de Securitate în contextul situației create. „Am decis să verific personal ce se întîmplă, ca să înțeleg dacă este nevoie de convocat Consiliul Suprem de Securitate”, a explicat șeful statului.

Sursa: Moldpres