IGOR CORMAN A AVUT O ÎNTREVEDERE CU MISIUNEA FMI

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut, pe 21 iunie, o întrevedere cu Nikolay Gueorguiev, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional, şi noul şef al Misiunii, Max Alier, a relatat Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului. La discuţii a participat şi Tokhir Mirzoev, reprezentantul permanent al FMI în R. Moldova.

În cadrul dialogului au fost abordate aspecte privind situaţia economică şi politică curentă din Republica Moldova şi perspectivele acesteia. Nikolay Gueorguiev l-a felicitat pe Igor Corman cu ocazia alegerii în funcţia de Preşedinte al Parlamentului R. Moldova, dorindu-i mult succes în activitate. Şeful misiunilor FMI, care au activat pe parcursul ultimilor 4 ani în Republica Moldova, a prezentat noua echipă a Misiunii în frunte cu Max Alier, funcţionar în Departamentul European al FMI.

Preşedintele Parlamentului a accentuat că pentru Republica Moldova relaţia cu FMI este foarte importantă. Igor Corman a menţionat că şi în continuare Parlamentul va conlucra intens cu echipa guvernamentală pentru a asigura cadrul legislativ favorabil menţinerii stabilităţii macroeconomice şi intensificării cooperării cu partenerii externi.

Reprezentanţii FMI au apreciat faptul revenirii la stabilitatea politică în Republica Moldova şi şi-au exprimat încrederea că actuala guvernare va continua reformele în vederea creşterii economice, precum şi în alte domenii. Misiunea FMI se află la Chişinău în perioada 19-24 iunie, în scopul evaluării situaţiei macroeconomice în ţara noastră, a revizuirii Programului susţinut în baza Mecanismului Extins de Creditare/Mecanismului de Finanţare Extinsă, precum şi elaborării propunerilor pentru un nou Program de asistenţă.